A G Suite megvásárlása kapcsán gyakran felmerülő kérdések

Már G Suite-ügyfelünk? Látogasson el a támogatási oldalra.

Biztonság

 • Hogyan őrzi meg a Google az adataim biztonságát, és hogyan akadályozza meg a jogosulatlan hozzáférést?

  A G Suite rendszert a kezdetektől fogva abban a szellemben fejlesztettük, hogy csökkentse a felhőrendszereket érintő egyedi veszélyeket. Bárhol is vezetik be a csomagot, a Google teljesítményre és megbízhatóságra vonatkozó standardjait alkalmazzuk minden vállalkozásban, oktatási intézményben és kormányzati szervnél.

  Az infrastruktúránkban használt technológia, rugalmasság és dinamizmus egyedi biztonsági előnyökkel jár ügyfeleink számára. Kiterjedt adatközpont-hálózatunk egyedileg tervezett, a biztonságot és a teljesítményt szem előtt tartó operációs rendszert futtató szervereket használ. Mivel a hardverrendszer minden eleme a Google kezében van, a lehető leggyorsabban reagálhatunk a felmerülő kockázatokra.

  A Google elhivatott biztonsági és adatvédelmi specialistákat alkalmaz, beleértve a világ legelismertebb szakértőit is. A Google többi csapatához hasonlóan ez a csapat is folyamatosan új eszközökön és a jövő biztonságosabbá tételén dolgozik – nemcsak a Google sok milliárdnyi felhasználója, de az üzleti vállalkozások számára is.

  A Google kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak a felhasználói adatok védelme terén. Az adatokat a külső és belső fenyegetésektől egyaránt megóvjuk. Emellett szigorúan korlátozzuk és felügyeljük a felhasználói adatokhoz való belső hozzáférést is. Az a kisszámú alkalmazotti csoport, amely hozzáférhet az adatokhoz, szigorú hitelesítési eljáráson esik át, a hozzáférést pedig részletesen naplózzuk és elemezzük, hogy azonosíthassuk a jogosulatlan hozzáféréseket.

  A munkatársak, a technológia és a dinamizmus egyedi kombinációja biztosítja az adatok biztonságát. További információt a G Suite csomagról szóló biztonsági tanulmányban talál.

 • Megfelel a G Suite a rám vonatkozó szabályozások előírásainak?

  A Google rendkívül szigorú, a bevett iparági gyakorlatokra épülő adatvédelmi és biztonsági szabványokat követve fejlesztette a G Suite rendszert, ezáltal ügyfeleink könnyebben kezelhetik a saját megfelelőségi és biztonsági előírásaikkal kapcsolatos kérdéseket. A Google szigorú szerződéses kötelezettségeket vállal az adatok tulajdonjogára, az adatok felhasználására, a biztonságra, az átláthatóságra és a felelősségre vonhatóságra vonatkozóan.

  A Google rendszeres időközönként végeztet harmadik felekkel belső auditálást. A független auditorcégek ellenőrzik az adatközpontjainkban, infrastruktúránkban és működésünkben használt szabályokat. Ilyen auditálások és sztandardok például:

  SOC1™, (SSAE-16/ISAE-3402), SOC2™, SOC3™, ISO27001, ISO 27018:2014 és FedRAMP.

  A tanúsítványokról további információt a Biztonság és bizalom webhelyen talál.

  Számos G Suite-szolgáltatás a HIPAA (U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act), azaz az egészségbiztosítás hordozhatóságáról és elszámoltathatóságáról szóló törvényben foglaltaknak is megfelel.

  A G Suite for Education csomag az oktatási intézményekre vonatkozó fontos törvényeknek és szabályozásoknak megfelelően használható.

 • Megfelel a G Suite a HIPAA törvényben foglaltaknak?

  A G Suite megfelel a HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act), azaz az egészségügyi biztosítás hordozhatóságáról és felelősségre vonhatóságáról szóló törvényben foglaltaknak, amelyek a védett egészségügyi adatok (protected health information – PHI) védelmét, használatát és nyilvánosságra hozatalát szabályozzák. A G Suite azon ügyfelei, akik a HIPAA hatálya alá esnek, és a G Suite rendszerét védett egészségügyi adatokkal szeretnék használni, vállalati társulási szerződést írhatnak alá a Google-lal. További információ a HIPAA-megfelelőségről a G Suite szolgáltatásban.

 • Hogyan reagál a Google a kormányzati adatigénylésekre?

  A jogi alapokra helyezett adatigénylések során tiszteletben tartjuk a Google-nál tárolt adatok védelmét és biztonságát. Ha ilyen kérelmet kapunk, a csapatunk megvizsgálja a kérelmet, és meggyőződik róla, hogy az megfelel a törvényes követelményeknek és a Google irányelveinek. Általánosságban elmondható, hogy az adatszolgáltatás teljesítéséhez írott, a kérelmező hatóság hivatalos tisztviselője által aláírt és a vonatkozó törvényeknek megfelelő dokumentumot kell kapnunk. Ha úgy véljük, hogy a kérelem túl tágan értelmezhető, megteszünk mindent az adatkérelem szűkítése érdekében. Ha további információra kíváncsi, olvassa el a Google átláthatósági jelentését.

 • Titkosítja a Google az adataimat?

  A G Suite-szolgáltatásokban feltöltött vagy létrehozott alapvető ügyféladatok a súgócikkben foglaltak szerint titkosítva vannak.

  A titkosításuk a lemezre íráskor történik, és ehhez nincs szükség beavatkozásra az ügyfél részéről. A Google eltérő titkosítási kulcsokkal titkosítja az adatokat akkor is, ha egyazon ügyfélhez tartoznak. Az adatok 128 bites vagy erősebb AES-titkosítással vannak titkosítva.

  A Google az „átmenetben lévő” G Suite-alapadatokat is titkosítja, akár éppen az ügyféltől tartanak a Google felé, akár egyik adatközpontból másoljuk át őket egy másikba. A Google és az ügyfelek közötti adatkapcsolatot HTTPS protokollal és továbbítási titkosítással titkosítjuk.

 • Szükségem van külső eszközökre ahhoz, hogy biztonságban tudjam az adataimat a Google rendszerén belül?

  A Google-nak a közvetlenül a G Suite rendszeren belül rendelkezésre álló biztonsági funkciói a legtöbb ügyfél számára elegendők. A G Suite Business és Enterprise kiadás további biztonsági funkciókat tartalmaz, beleértve a speciális Drive-auditálás és a biztonsági harverkulcsok kezelését. A G Suite-adminisztrátorok az összes konstrukcióban egyetlen irányítópultról, a Felügyeleti konzolról vezérelhetik a rendszerkonfigurációt és az alkalmazásokat – függetlenül a szervezet méretétől.

  Az adminisztrátorok speciális eszközökhöz is hozzáférhetnek, melyeket mindössze néhány kattintással konfigurálhatnak. Ilyenek például a különböző hitelesítési funkciók (kétlépcsős azonosítás és egyszeri bejelentkezés) vagy az e-mail-biztonsági házirendek (például TSL-kényszerítés, IRM és az Adatszivárgás elleni védelem).

  Ha pedig olyan igénye van, amelyet a G Suite nem elégítene ki, a partnereknek szóló piactéren tovább bővítheti a csomag nyújtotta lehetőségeket.

 • A szervezetemre az Európai Unió adatvédelmi előírásai vonatkoznak. Használhatom a G Suite rendszert?

  Igen. A Google kiterjedt ügyfélkörrel rendelkezik Európában – funkciói és szerződéses kötelezettségei minden olyan adatvédelmi követelménynek megfelelnek, amelyeket a 29. cikk alapján létrehozott munkacsoport meghatározott. A G Suite felajánlja az uniós modellként szolgáló szerződéses klauzulák és az adatfeldolgozásról szóló kiegészítés aláírását is. Emellett a G Suite az Egyesült Királyság kormányzata felhőbiztonsági irányelveinek is megfelel az „OFFICIAL” (beleértve az OFFICIAL– SENSITIVE kategóriát is) kategóriában.

Vissza a tetejére

Ha további kérdése van, vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csapatunkkal.

Ha már G Suite-ügyfél, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.